Ντοκιμαντέρ: Anders Leben, Lesben im Alter

Anders Leben, Lesben im Alter,
Μια διαφορετική ζωή, λεσβίες σε μεγάλη ηλικία
της Isabel Rodde, Γεμανία, 2005

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XhrWlBl4RKc[/youtube]

To Anders Leben, Lesben im Alter, είναι ένα κινηματογραφικό πορτραίτο τριών μεγάλων λεσβιών. Σε απλή αφηγηματική κινηματογραφική φόρμα παρουσιάζονται συνεντεύξεις με τις Hannelore Keydel, Christel Rieseberg και Wienke Zitzlaff.

Η Hannelore είναι μία προπονήτρια στίβου που σήμερα ζει με την σύντροφό της σε μία επαρχιακή γερμανική πόλη. Η Christel, μία από τις πρώτες ιδιοκτήτρίες λεσβιακών μπαρ στο μεταπολεμικό Βερολίνο, σήμερα έχει με την σύντροφό της ένα ξενοδοχείο για γυναίκες στα γερμανικά παράλια. Η Wienke τέλος, καθηγήτρια σε σχολείο για παιδιά με αναπηρία, σήμερα ζει στο Ανόβερο σε ένα «σαπφικό σπίτι», στο οποίο συμβιώνουν λεσβίες διαφόρων ηλικιών. Μας μιλούν για την ζωή τους και παράλληλα μας βάζουν στην σημερινή καθημερινότητά τους.

Οι τρεις γυναίκες μας μαγεύουν με το πάθος τους για την ζωή, ενώ οι ιστορίες τους, μάθημα ζωής για όλους και όλες μας, μας θυμίζουν ότι η ζωή δεν έχει εφηβική ημερομηνία λήξης… Οι τρεις γυναίκες, αν και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους μοιράζονται μία παρόμοια αίσθηση δέσμευσης απέναντι στα πιστεύω, τις σχέσεις και τις επιλογές τους.

Ο γερμανικό τίτλος κρύβει ένα λογοπαίγνιο που δεν αποδίδεται στα ελληνικά.
Leben – Lesben: Ζωές – Λεσβίες.
Η ταινία μας καλεί να τολμήσουμε αυτό το λογοπαίγνιο, που ίσως είναι παιχνίδι , ίσως κυριολεξία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...