Σειρά: Fingersmith

Fingersmith
της Aisling Walsh,
Ηνωμένο Βασίλειο, 2005.
Α’ μέρος, 90’
Β’ μέρος , 90’

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uKOpYsb_LEc[/youtube]

Στο Λονδίνο της Βικτωριανής εποχής οι αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων αναμοχλεύουν τα στάσιμα νερά ανάμεσα σε κοινωνικές ανισότητες και προσωπικές επιδιώξεις. Η ορφανή Σου, που θα μπορούσε να’ χει ξεπηδήσει από τους αθλίους του Βίκτορος Ουγκώ, παιδοθετήθηκε από μια μικρο-συμμορία για να γίνει κλεφτρόνι.

Όταν στα 17της ένας σοβαρότερος απατεώνας της κάνει μια «πρόταση», δεν αργεί να την δει σαν διαφυγή από την σκοτεινή ζωή της. Θα εργαστεί σαν καμαριέρα μιας πλούσιας κληρονόμου που την εκμεταλλεύεται ο θείος της. Θα βοηθήσει τον κεφαλοκυνηγό συνεργάτη της να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κληρονόμου, ώστε να την παντρευτεί, να την κλείσει κατόπιν σε άσυλο και να μοιραστούν την περιουσία. Το πλάνο του επίδοξου συζύγου δείχνει εξαιρετικό κι αντάξιο να συγκρουστεί με το πλάνο του θείου. Όταν ξαφνικά, σ’ αυτόν τον ανταγωνιστικό «αρσενικό» κόσμο συμβαίνει κάτι που ανατρέπει πλάνα, συμφέροντα και δομές., που αναποδογυρίζει ακόμη και την αρχική έννοια του τίτλου, θυμίζοντας πως από το «ποτέ» και το «τίποτα»’ μπορείς να φτιάξεις ή να ζήσεις κάτι για «πάντα»…

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Sarah Waters τo Fingersmith έρχεται με δύσκολες περγαμηνές τόσο για την γραφή του, όσο και για την «κινηματογραφική» εκδοχή του, που χρηματοδοτήθηκε και προβλήθηκε από το BBC το 2002, μα που, όπως κι οι υπόλοιπες ταινίες που θα προβάλλουμε και τόσες άλλες, δεν βρήκε τον δρόμο της στις “επίσημες’’ ελληνικές αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Aisling Walsh
Παίζουν: Elaine Cassidy (Maud Lilly), Sally Hawkins (Sue Trinder), Imelda Staunton (Mrs Sucksby), Rupert Evans (Richard ‘Gentleman’ Rivers), Charles Dance (Mr Christofer Lilly) κ.ά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...