Προβολές Ταινιών και Ντοκιμαντέρ από τη Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας – Ιούνιος 2005

Μας άρεσε που ήρθαμε πέρσι εδώ και ήρθαμε και φέτος.

Ήρθαμε πάλι, αλλά για 2 ½ μέρες. Για ένα κάτι – σαν μικρό φεστιβάλ- ταινιών και ντοκιμαντερ.

Ήρθαμε πάλι. Γιατί στον ένα χρόνο που μεσολάβησε συντηρίσαμε αυτά που μας συγκροτούν σε ομάδα, στην λεσβιακή ομάδα αθήνας. Και συντηρίθηκαν και οι λόγοι για τους οποίους οργανώνουμε εδώ και 5 χρόνια προβολές λεσβιακών ταινιών.

Ερχόμαστε να δώσουμε εικόνα στις λέξεις. Να τους δώσουμε περιεχόμενο και να τους αφαιρέσουμε λίγο από το βάρος που έχουν επομιστεί. Γιατί είμαστε λεσβίες. Όσο όμορφο και αν ακούγεται αυτό.

Ήρθαμε λοιπόν με καινούριες ταινίες και ιστορίες. Τις διαλέξαμε για να ακούσουμε την αφήγηση, να μοιραστούμε τις εμπειρίες, να ταξιδέψουμε στον χρόνο, να ταξιδέψουμε σε διάφορες χώρες του κόσμου. Και να βρούμε σε όλα αυτά τις λεσβίες. Εμάς τις λεσβίες. Να συλλέξουμε κομμάτια μιας πορείας που είναι παρόμοια και διαφορετικά, κοινά μα και προσωπικά.

Ήρθαμε να διαλέξουμε από τις γυναίκες που θα δούμε στην οθόνη, αυτές που συμπαθούμε, αυτές με τις οποίες ταυτιζόμαστε, αυτές που καταλαβαίνουμε, αυτές που μας μοιάζουν και αυτές που γουστάρουμε.

Ηρθαμε γιατί γουστάρουμε να γινόμαστε μάρτυρες των ιστοριών των λεσβιών – και των gay αντρών.

Ήρθαμε γιατί ακόμη πιο πολύ γουστάρουμε να φανταζόμαστε πόσες ακόμα ιστορίες μαζεύτηκαν αυτές τις μέρες εδώ. Σε αυτό το στέκι στο κέντρο της πόλης. Οι ιστορίες οι δικές μας και των υπόλοιπων που καθήσαμε δίπλα δίπλα για να παρακολουθήσουμε τις ταινίες.

Ήρθαμε γιατί γουστάρουμε τις ιστορίες μας.

Ιστορίες λεσβιών που ντύνονται ή κολυμπάνε ή ακόμα ψάχνουν να βρούν τι θα φορέσουν.

Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας
Ιούνιος 2005

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...