Προβολές από την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας

/////////////////////////////////////////////////////////////////

Πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11

20.30 ANDERS LEBEN, LESBEN IM ALTER, Μια διαφορετική ζωή, λεσβίες σε μεγάλη ηλικία
της Isabel Rodde, Γερμανία, 2005 (60′)

22.00 ΧΧΥ
της Lucia Puenzo, Αργεντινή, 2007 (86′)

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11

18.00 THE CHILDREN’S HOUR, Ψίθυροι
του William Wyler, ΗΠΑ, 1961 (107′)

20.00 *ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ*

22.00 DRIFTING FLOWERS, Περιπλανώμενα λουλούδια
της Zero Chou, Ταϊβάν, 2008 (97′)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11

18.00 SHE’S A BOY I KNEW, Εκείνη είναι το αγόρι που ήξερα
της Gwen Haworth, Καναδάς, 2007 (70′)

19.30 FINGERSMITH, Η κλέφτρα [Α’ μέρος]
της Aisling Walsh, Ηνωμένο Βασίλειο, 2005 (90′)

21.30 FINGERSMITH, Η κλέφτρα [Β’ μέρος]
(90′)

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Λϊγα λόγια για τις ταινίες:

ANDERS LEBEN, LESBEN IM ALTER, Μια διαφορετική ζωή, λεσβίες σε μεγάλη ηλικία

Το Anders Leben, Lesben im Alter είναι ένα ντοκιμαντέρ για τρεις γυναίκες. Κοντά στα 70 τους χρόνια, η Hannelore Keydel, η Christel Rieseberg και η Wienke Zitzlaff, μας παρουσιάζουν τις ζωές τους, τις σχέσεις τους και όλα αυτά που τις χάρισαν την ευτυχία στη ζωή.

ΧΧΥ

Το XXY «φωτίζει» την ιστορία ενός 15χρονου διαφυλικού (intersexed) παιδιού και τον τρόπο που βιώνει το φύλο του, αλλά και το πώς αντιμετωπίζεται από το κοινωνικό του περιβάλλον. Η ταινία παρόλο που διαχειρίζεται ένα πολύπλοκο ζήτημα και δίνει χώρο στις συγκρούσεις, παίρνει σαφή θέση υπέρ της ελευθερίας ενός διαφυλικού ανθρώπου να καθορίσει το φύλο του.

THE CHILDREN’S HOUR, Ψίθυροι

Η Κάρεν και η Μάρθα, φίλες από το κολέγιο, έχουν μόλις στήσει ένα ανερχόμενο οικοτροφείο θηλέων. Συκοφαντημένες όμως από μια κακεντρεχή μαθήτρια για “αφύσικη συμπεριφορά” , θα δούνε όλους τους κόπους τους να γκρεμίζονται εν μια νυκτί.

DRIFTING FLOWERS, Περιπλανώμενα λουλούδια

Στο Drifting Flowers η Zero Chou εμβαθύνει στους χαρακτήρες, προσφέροντάς μας, τις πιο πειστικές και ενδιαφέρουσες λεσβίες, που είδαμε το τελευταίο διάστημα. Η σπονδυλωτή αυτή ταινία θέτει στη «δική της» κοινωνία το ζήτημα των ετερόδοξων που μπορεί να καίγονται ως μάγισσες, την ίδια ώρα που μπορούν θαυμαστά σε όλες τις εποχές να «επιβιώνουν». Με θαυμάσια φωτογραφία και γεμάτο «ποιητικότητα», το φιλμ παρουσιάζει τρεις διαφορετικές μα αλληλένδετες ιστορίες.

SHE’S A BOY I KNEW, Εκείνη είναι το αγόρι που ήξερα

Το She is a Boy I Knew είναι ένα ντοκιμαντέρ που εντάσσεται στον χώρο της αυτό-εθνογραφίας. Η Gwen Haworth, μία τρανς λεσβία από τον Καναδά, στρέφει την κάμερα στην οικογένεια της καθιστώντας την, την αμεσότερη “κοινωνική ύλη’’ που θα μπορούσε να βρει.

FINGERSMITH, Η κλέφτρα

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Sarah Waters τo Fingersmith αφηγείται την ιστορία συνάντησης δύο γυναικών. Η Σου, ένα κλεφτρόνι από το Λονδίνο, θα δεχτεί μια «πρόταση» που της κάνει ένας σοβαρότερος απατεώνας και θα εργαστεί σαν καμαριέρα μιας πλούσιας κληρονόμου που την εκμεταλλεύεται ο θείος της. Η εκρηκτικότητα της συνάντησης των δύο γυναικών αρκεί για να ανατρέψει την καλοσχεδιασμένη απάτη;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...