ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΡΑΝΣ* ΜΝΗΜΗΣ 2016 | ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 16.00 | ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Για μια ακόμη χρονιά παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στην ημέρα μνήμης που διοργανώνει το ΣΥΔ. Η θεσμική, κοινωνική, συχνά καθημερινή βία και πολλές φορές η έλλειψη υποστήριξης από το οικογενειακό περιβάλλον, που βιώνει κάθε υποκείμενο που αποκλίνει από την ετεροπατριαρχική σισκανονικότητα, διογκώνεται για τα τρανς άτομα και τα άτομα που ξεφεύγουν απο το δίπολο των φύλων.

Όπως έχουμε ξανα-αναφέρει στο παρελθόν, από την ομάδα μας περνάνε και έχουν περάσει πολλά τρανς άτομα και η τριβή μας με την τρανσφοβία, τον τρανσμισογυνισμό και η αντιμετώπισή τους ήταν για μας θέμα ύπαρξης της ομάδας μας. Αναγνωρίζουμε τη βαθιά συγγένεια μεταξύ τρανσφοβίας, τρανσμισογυνισμού και μισογυνισμού και είναι θέμα προσωπικής πολιτικής της καθεμιάς μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αυτενέργειας του κάθε ατόμου.

Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στις δράσεις της τρανς κοινότητας για χρόνια, και είναι αρκετά ελπιδοφόρο να βλέπουμε πως υπάρχουν όλο και περισσότερα αντανακλαστικά και ευαισθητοποίηση σε τρανς θέματα εντός και εκτός της κοινότητας μας.

Ελπίζουμε η σκληρή εργασία για ορατότητα και για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου των τρανς γυναικών και αντρών και των ατόμων που δεν υπάγονται στο δίπολο των φύλων να βρει επιτέλους αντίκρισμα κοινωνικό και θεσμικό. Ως Λεσβιακή Ομάδα της Αθήνας, βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της τρανς κοινότητας, αλληλέγγυες και συντροφικά με τα φεμινιστικά μας εργαλεία.

Για μας οι αγώνες, αν δεν είναι διαθεματικοί και δεν συμπεριλαμβάνουν την πλήρη αναγνώριση ολόκληρης της ταυτότητας του ατόμου, μένουν πάντα στο πλευρό της διάκρισης. Σήμερα θρηνούμε μαζί με την τρανς κοινότητα για όλες/ους που δολοφονήθηκαν από την τρανσφοβία και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τις ζωές των αδελφών, συντροφισσών και συντρόφων μας σε όλες τις χώρες όπως και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις χώρες τους και να έρθουν πρόσφυγες αλλού.

Νοέμβρης 2016

Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας

www.loa.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...