Αθήνα 9/10/2012 – Δελτίο Τύπου για διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβία-τρανσφοβία

Αθήνα 9/10/2012

Δελτίο Τύπου για διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβία-τρανσφοβία.

Σύνταγμα, Ομόνοια, Ζάππειο : τρία κεντρικά σημεία της Αθήνας, τρία περιστατικά ομοφοβικής βίας σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων , με συμπολίτες / συμπολίτισσές μας- άτομα της LGBTQ (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer) κοινότητας να γίνονται θύματα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης.

Όλα αυτά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν με την καθημερινή πολιτική νομιμοποίηση της βίας και την απουσία της πολιτείας, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην καλλιέργεια της κοινωνικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών, αλλά και της περιρέουσας αδράνειας που χαρακτηρίζει πλέον την πόλη μας και τους κατοίκους της, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς σχεδιάζουν μια σειρά δράσεων καταγγελίας των πρόσφατων περιστατικών βίας, με στόχο την ευαισθητοποιήση του κοινού, στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την καταπολέμηση της ομοφοβίας / τρανσφοβίας.

Πιο συγκεκριμένα, καλούμε φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένα άτομα σε μια απο κοινού διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική – τρανσφοβική βία, στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. (Θα ακολουθήσει πορεία).

Οι δράσεις θα συνεχιστούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με performances στη πλατεία Κεραμεικού στις 21.00 καθώς και το πρωί του Σαββάτου 15/9 στις 12.00 με ένα freeze action σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε κατεύθυνση αντίθετη του αναχρονιστικού αέρα που φαίνεται να πνέει στις κοινωνίες μας, δε μένουμε αμέτοχοι / αμέτοχες σε όσα συμβαίνουν δίπλα μας και βάζουμε το χρώμα μας στην κοινωνία που οραματιζόμαστε.

Υπογράφουν οι :

ActUP Hellas

ΣΥΔ – Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

ΛΟΑ – Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας

OΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος

Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας

Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνιας Αθήνας

Kόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία

Σύνθεση 10%

Ροζ Καφενείο

GayWorld.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...